Har inte skrivit i bloggen sedan i mars. Facebook tar liksom över…
Ibland kan jag sakna bloggandet, både från mig (skönt att skriva av sig) men främst från många utav från den “gamla” goda tiden (förutom Mackan då, som är så flitig och hennes skriverier och berättelser är helt underbara. Sluta aldrig Mackan!). Det blev så mycket mer personligt med blogg än vad Facebook någonsin kommer att leva upp till! Vad tycker ni?

Den senaste tiden har svischat iväg, fort! För fort!
Jag har den senaste tiden jobbat alldeles för mycket. Energin, trots ljuset har inte riktigt räckt till! Det är så mycket jag vill göra och framförallt så mycket jag måste göra. Klart att det är en omställning att vara själv med ett stort hus, stor trädgård, mycket hundträningsaktiviteter på helgerna och då hinns inte allt med när jag jobbar 100% och lite till.. Tur är att hundträningen är avkoppling. Men ibland har det inte varit det denna vår. Snarare ett stressmoment på att jag inte hinner och orkar träna hund för jag har annat som måste göras. Har väldigt sällan varit ledig en helg för fix med annat dvs hemmet. När jag väl varit ledig har orken inte infunnit sig!

Trots allt har Japp och jag gjort framsteg i räddningsträningen smiley. Vi var som bekant och tränade i helgen som var. Som jag skrev på FB hade vi inte det bästaste utav väder. Från början var det tänkt att vi denna helg skulle tälta. Tur att vi slapp det! För det var knappt att vi torkade trots den lilla värme vi fick! Stora delar utav helgens träning hadlade om Genrep inför Delprov 1 som äger rum 17 juni. Samt träna på det som behöver tränas på. Dels var det även orienteringskurs, både teori och praktisk. Läsa karta är inte min grej! Shit vad jag tycker att det är svårt! Någon som kan hjälpa mig med detta framöver vore jag tacksam?!
Som alltid! Bra träning, bra feedback och ett härligt gäng! Är så nöjd med att instruktören tyckte att Japp och jag är redo för Delprov 1 nu i juni. Japp och jag kommer att göra Delprov 1 i september., vilket jag valt av personliga själ! Men skoj i alla fall smiley

I morgon är sista dagen på jobbet innan sjukskrivning. Puh, så mycket att hinna med! Kommer att jobba så länge det behövs för att det ska kännas avkopplande att avlämna med gott samvete. Tass har idag varit med mig på jobbet. De andra två fick vara hemma i hundgården. Men i morgon måste alla följa med så jag inte behöver stressa hemma för deras skull!

Måste bara berätta om lilla Tass på jobbet idag!
Då vi äntligen har haft fint väder med hyfsat varm temperatur ville jag inte att han skulle ligga i bilen när jag skulle åka iväg för provtagning inför o.p Under den timmen jag skulle vara borta fick han vara med en säsongs anställd på kyrkogården så han slapp ligga inne ensam på mitt kontor. Han är ju liksom inte rumsren ännu!
När jag skulle hämta honom såg jag honom inte. Det visade sig att han låg och sov i skuggan av en häck medan M rensade grusgångar. Hon hade först knutigt fast honom i en vatten kran, men då han bara låg där. Kopplade hon loss honom och lät honom vara lös (med hängande koppel). Tass hade funnit sin plats i skuggan vid häcken och där hade han legat denna timme jag varit borta. Det hade passerat kyrkogårdsbesökare med och utan hund. Tass hade legat kvar men så klart observerat tillvaron. Uderbara hund!

Tjingeling från klanen i Långsjötorp!