Jag har funderat mycket och länge på detta med o.p.
Men nu bestämt míg!
Tagit klivet och kontaktat försäkringsbolaget för att höra mig för om Silvas försäkring täcker delar av en eventuell L7/S1 op.
Fick verkligen ett “luddigt” svar 🙂

“Denna typ av ¨skada behandlas vanligtvis inte via op, utan vai rehabilitering”

Mycket möjligt att det är så! Vi har och kör rehab på många olika sätt, dagligen. Men jag anser att det räcker inte, hon har ont! Jag vill göra mer! Hon är ju endast 7 år. Full av energi och många goda år kvar! Hallå! Jag vill min hund väl ju!

Agria kan inte ta ställning till detta förrän vet/op har skickat dem ett kostnads förslag på op. Hmm, innan jag ens kommer till detta kostnadsförslag ska op vet kolla igenom Silva, Först sannolikt MR röntgen för att säkerställa exakt hur op ska gå till. Vem betalar den kostnaden? Matten eller föräkringsbolaget? Det sa Agria ingenting om!`
Sedan ska Agria bedöma detta och ge svar! Jag fick dessutom veta att ingen reahab efter en ev op kommer att ersättas??? Detta pga av Silva redan fått rehab kostnad ersatt för hennes skada (ett par gånger i bassäng mm). Vilkoren i försäkringen säger tydligen att “en skada kan ersättas med rehab inom en tidsgräns på 3 måndarer”. Sen kan man inte ersättas med rehab för samma skada? Detta för mig låter skumt då Agria anser att denna skada ej är vanligt att op, utan är mer än reahab skada. För mig är denna skada permanet och behöver återkomamnde rehab, men efter 3 månader är du “rökt” att får ersättning. Så om op går igenom får vi stå för rehab kostnaden själv. Det kan jag ta, ,men jag kan fasiken inte ta ett avslag på själva operationen! Vad fasiken betalar jag försäkring för när jag blir ifråga satt när det väl gäller! Fy fasiken så tröttsamt!

Det som stör mig mest är att att jag aldirg trodde att jag skulle resonera kring att få mina djur friska eller inte pga av pengar! Men denna op och allt runt i kring detta är verkligen inte gratis! Finns tyvärr ingen susning i världen att jag kan lösa detta utan hjälp av den “dyra” försäkring jag betalar varje månad/år. Är detta verkligen rimligt?

Jag ska “grotta” mer i detta! Men L7/S1 är ju idag en “vanlig” skada! Varför händer detta??? Silva är har en försäkringspremie på/till 50 000 kr. Så what´s the problem?

Ni kunniga djursjukvårdare, medicinera you name it! Hjälp mig i byråkrati träsket!