Förra veckan var jag sjuk. Började med snorigt och slutade med täppta bihålor som gjorde mig trött med smärta. Efter 5 dagar med nässpray började livet komma tillbaka smiley. Jag jobbade mån-tis denna vecka och det var sjukt mycket som väntade på mig och som kom nytt! Jag klarade att beta undan det mesta tack vare min kollega Kristina som “räddade” det mesta under de fyra dagar jag var hemma! Tack snälla! smiley

I tisdags åkte jag och chokladbiten till Gotland för att möta upp älskade make, Silva och David! Vi har haft fina dagar med vårväder! Allt i från sol, “varmt” till vindstyrka som når en ända in i själen. Men på det stora hela har det varit toppen!

Pers och “min” prästgård är stor utav dess like! Mysigt värre är det, men att möblera ett stort hus och dessutom ha ett stort hus på fastlandet är inte lika skoj! Nu ekar många rum tomma men tänk vilken potential detta 1400-tals hus har smiley. Det ska bli skoj att spendera några helger fram i vår och få gå på aktioner/loppisar. Det finns tydligen gott om dem på Gotland!

Silva har börjat acklimatisera sig där! Mao! Hon börjar larma när någon kyrkobesökare entrar hennes tomt. Nja, kanske inte helt optimalt! Tur att hon är snäll mitt hjärta!

Japp har tagit resan bra! Skoj med nytt ställe tycker han och är rätt så obekymrad! Det enda som bekymrar denna unge man är dammsugaren. Fy! Jag får inte bukt på hans rädsla kring dammsugaren. Tips tas tacksam emot!

Förmiddagarna har Per och jag spenderat extra tid med dogsen. Lång promenad, spår och lite lydnads moment inomhus. För att på eftermiddagen ägna tid åt en David som även han vill ha hjjärngympa.

En mysigt tid på Gotland har det varit! Synd bara att tiden går så fort!

Nu är jag och chokladbiten hemma! Japp sover mycket, är trött efter miljöombytet! Jag har gosat en del med kissarna som varit ensamma hemma med endast daglig kontakt när bästaste grannen Yvonne kommit och givit dem mat! I skrivande stund ligger båda kissarna i soffan och sover tungt . Härligt att vara hemma!

Nu blir inte hemma vistelsen inte så lång, då jag och Japp tillsammans med Emma, Meg och Texas åker till Peter Nilsson i Skinnskatteberg för två vallningsdagar med BZ hundar och uppfödare. Ska bli skoj men nervöst! Jag och Japp har inte träffat får sedan Allhellgona helgen och innan dess var det väldigt sporadiskt pga av räddningsträning. I alla fall ska det blir super skoj!

Appropå räddningsträning! Detta är något vi “bara halkade in på” då jag kände personer som brinner för det! Jag är idag tacksam för det, då det gått bra för chokladbiten! Jag resonerar dessutom så att möjlighet till att klara alla prov till att bli räddninshund är tidsbegränsat mm. Vallningen har vi alltid kvar och den kommer att varar prio ett vad det lider! Jag är så erhört stolt över Japp och hans nyfikenshets förmåga som gör att han övervinner “allt” (utom dammsugaren då ;)). Vi hade gått för fort med övningen “gömd figge i lådan” där man vill se hunden arbeta intensivt i minst 1 min. Japp arbetade intensivt men då han inte kom in i lådan gav han upp (smart eller ????). Detta moment var verkligen mitt orosmoment inför inträdesprovet. Men inproviserade övningar i hemmet med husse och David som figgar hade Japp en fin minnesbild till provet som gick galant! Matten sååå nöjd!

Jag är ingen skrytsam person som vill ta plats! Men jag är så oerhört stolt över Japp och över känslan att ha en hund som är skottfast/skottsäker/skottklok. Min Silva är nog snäppet värre än Japp när det gäller miljösäkerhet och kamplust. Åh då är Japp riktigt bra! Hon är totalt orädd och obrydd. Hon är skottfast i vissa situationer och ngt berörd i andra! Så att få en hund som Japp (peppar peppar) och inte behöver känna att jag måste vara helt skottfast själv, känns skönt. Men en Silva i Japp hade inte varit dumt 😉 Mina fina två värsta braiga vovvar som jag och Per älskar så!

Japp och jag har ett tufft men spännande år framför oss med räddningsträning. Jag hoppas och tror att vi håller hela vägen, men man vet aldrig! Inträdespiovet är avklarat och godkänt med alla kryssen på rätt ställe (4-5). Nu kör vi!!

Ha en fin vecka önskar jag er alla!